top of page

De Kostuumgids 

Hofdansen zijn al heel oud en worden vele eeuwen met ontzettend veel vermaak uitgevoerd. Sommige dansen zijn binnen een bepaalde tijdsperiode gedanst, anderen zijn meegenomen over meerdere tijdsperiodes, zelfs tot en met nu! 

In deze kostuumgids lees je welke dansen en bijpassende kleding er binnen de verschillende tijdsperiodes vallen en suggesties van hoe je dit modebeeld kunt creëren. 

Barok/Rococo

Dit is de tijd van Marie-Antoinette en Mozart. De dames lopen rond met enorm brede japonnen, de heren lopen op hakschoenen en iedereen draagt pruiken. Veel strikjes, kant en brokaatstof en als het kan een klein hartje op de wang getekend. 

Regency/Empire

​Dit is de tijd van Jane Austen en Napoleon. Japonnen zijn lang en sluik met pofmouwtjes en geïnspireerd op de Romeinse draperingen. De heren dragen een hoge witte kraag en jas die de schouders breder laat lijken boven een kniebroek. 

Victoriaans/Weens

Deze periode is bekend van keizerin Sissi, koningin Victoria en Charles Dickens. De pakken van de heren zijn nauwsluitend met lange broek en hoge hoed. De rokken van de dames zijn wijd en in de latere periode gaat deze meer naar achteren waarbij de bustle de illusie geeft van een stevig achterwerk. 

bottom of page