top of page

Naaikring

 

Binnen de stichting zijn er verschillende activiteiten waar leden aan mee kunnen doen. Onderstaande initiatieven zijn in het leven geroepen voor de creativelingen die zelf kostuums maken en hier graag verder in willen komen, gecombineerd met heel veel gezelligheid! 

Naaidagjes

 

Iedereen met een passie voor naaien of (ander) handwerk kan aansluiten bij de naaidagjes. 

Op zo'n dag verzamelen we tussen 12 en 1 uur bij één van de leden thuis, waar we onze spullen uitstallen en gezamelijk aan het werk gaan met eigen projecten. Naast de extra gezelligheid van het collectieve naai- en handwerk, is er altijd een helpende hand om te helpen met afpassen en afspelden, advies voor het oplossen van problemen en aanvullende informatie en tips alom van de andere deelnemers. En alsof dat niet genoeg is, is designer Hepziba Gunneman-de Vries altijd aanwezig om je verder op weg te helpen. 

 

Om mee te doen, stuur je je emailadres op via onderstaand formulier. Je wordt dan toegevoegd aan afspreken.nl zodat je kunt stemmen over de datum en locatie. Ook zul je verder op de hoogte gehouden worden over andere initiatieven van de Naaikring. 

Musea archief bezoek

 

Als stichting mogen we bij sommige musea een kijkje nemen naar de kleding in het archief, meestal tegen de normale toegangsprijs. 

Bij zo'n bezoek zal de groep in een kamer worden samengebracht waar de kleding op de tafel bewonderd kan worden, zelfs aangeraakt, mits je handschoenen aan hebt. Dit is de ultieme kans voor kostuumonderzoek!

Er zal slechts ruimte zijn voor een beperkt aantal deelnemers, waarbij deelnemers aan de Naaikring uiteraard voorrang hebben. 

 

Hieronder kun je je inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van de eerstvolgende datum waarop we een museum archief bezoek organiseren. 

Lessen en workshops

 

Vanuit het maatkleding bedrijf Sewing History verzorgt Hepziba Gunneman-de Vries cursussen in het maken van korsetten via haar website Happy Sewing. Vanaf 2016 zal ze ook workshops en lessenseries opzetten waarin deelnemers van de Naaikring kunnen leren om verschillende onderdelen van diverse kostuums in elkaar te zetten op eigen maat. 

 

Als je hier interesse in hebt, geef dan via onderstaand keuzemenu op waar je interesses liggen en wat je zou willen leren binnen deze lessen. Aan de hand van deze inzendingen zullen de lessen en workshops worden georganiseerd. Ook deze worden aangekondigd via de nieuwsbrief waarvoor je je op kunt geven via het formulier linksonder. 

Houdt mij op de hoogte

Je bericht is verzonden.

bottom of page