top of page
Contact
​Postadres:

Stichting Tour de Mains

Beeldsnijdersgaarde 20,

2542 EM Den Haag

 

Dansadres:

Sportcentrum Hoge Veld,

Panamaplein 30

Den Haag

  • facebook-square
  • google-plus-square
Mail het bestuur

info@tourdemains.nl

Overmaken betalingen

Overmaken naar

NL05 RABO 0143 9919 06

tnv MCE Vinke-Warmoeskerken ovv je naam en de cursus die je volgt (bv. Hofdansles)

Meer informatie
Over de Stichting

Stichting Tour de Mains is opgericht op 26 februari 2014, met Erwin Mulder, Hepziba Gunneman-de Vries, Marjolein Vinke-Warmoeskerken en Mieke Staaks als oprichtingsbestuur.

De stichting heeft als doel: het organiseren van sociaal plezierig vertier, geïnspireerd vanuit historische dans en kleding en de daarbij behorende activiteiten.

We bieden o.a. hofdanslessen en naaidagjes. Daarnaast zullen we workshops aanbieden waarin je leert zelf een historisch (geïnspireerd) kostuum te maken. Ook zullen we musea bezoeken en hun kostuumcollecties bekijken. Andere activiteiten die passen bij ons doel kunnen ook opgepakt worden. We staan altijd open voor suggesties!

 

In 2000 startte Mieke en in 2001 startte ook Erwin met hofdansen bij studentenhofdansvereniging 'Les Gais Galants' te Groningen. Na er jaren met plezier gedanst te hebben, zijn ze uiteindelijk verhuisd naar Den Haag. Den Haag en omstreken had helaas nog geen hofdansgroep. Zo ontstondt het idee om zelf een groep te starten. Zo komt het dat deze groep al enige jaren actief is geweest met het geven van hofdanslessen, voor de oprichting van deze stichting. We zijn begonnen met voornamelijk vrienden van een super enthousiaste Hepziba in een kelder-zaaltje in de oude Molstraat, als voorbereiding op een hofdansbal in Groningen.

 

Na een stop en het kennis maken met de Jane Austen Society in Amsterdam, kwamen we steeds meer mensen tegen die ook wel wilden hofdansen. Dus zijn we weer begonnen met les geven; ditmaal in een zaal in sporthal Hogeveld van de gemeente Den Haag. Maria Angad Gaur, die ook workshops verzorgde bij de Jane Austen Society, gaf de lessen eens per maand. Marjolein danste destijds ook al mee. 

 

Nadat bleek dat les geven in Amsterdam en Den Haag toch wel wat veel was voor Maria, die uit het oosten van het land komt, hebben we besloten om zelf les te gaan geven. Sindsdien is Erwin onze Maître de Danse (dansmeester), en dat doet hij inmiddels al enige jaren met veel plezier. 

 

bottom of page