top of page

Wie zijn wij - achter de stichting

 

Na enkele jaren danslessen en open dagen georganiseerd te hebben, van de Molstraat via het Nutshuis, zijn we erin geslaagd om een officiele dansgroep op te starten in de vorm van Stichting Tour de Mains. In deze jaren hebben we een zeer betrokken bestuur verzameld met een passie om hofdansen toegankelijk te maken voor iedereen. 

Erwin Mulder
Dansmeester en voorzitter

Tot mijn 29-ste had ik eigenlijk nooit echt iets met dans gedaan. Inmiddels ben ik meer dan elf jaar actief in de wereld van de historische (hof)dans en ben ik de voorzitter en dansmeester van onze stichting. Door de vele reizen naar het buitenland ben ik in contact gekomen met dansmeesters en historici in zo'n 11 landen. In Europa, maar ook in Amerika en Australië. Hierdoor heb ik een behoorlijk repetoire aan dansen weten op te bouwen welke ik met veel plezier met jullie deel. Voor vragen omtrent dansen en hun historische context en achtergrond kun je mij bereiken via voorzitter@tourdemains.nl.

Marjolein Vinke-Warmoeskerken
Penningmeester

Na jaren van verschillende dansvormen te hebben beoefend waaronder modern dansen en stijldansen ben ik door Mieke gevraagd om te komen hofdansen. Inmiddels heb ik twee dochters waardoor het mij en mijn man niet meer lukt om op regelmatige basis aan de hofdanslessen deel te nemen. Omdat ik wel altijd met plezier heb deelgenomen en het belangrijk vind dat anderen de mogelijkheid blijven behouden om te hofdansen ben ik in de rol van penningmeester gekropen. Hebben jullie directe vragen aan mij dan kunnen jullie contact opnemen via penningmeester@tourdemains.nl.

Mieke Staaks
Dansassistente en secretaris

Eigenlijk dans ik heel mijn leven al. Als 4-jarig meisje begon ik met Volksdans, later werd dit Stijldans en Buikdans en in mijn studententijd Hofdans, kort ook Burlesque, daarna Lindy Hop en sinds corona weer Buikdans. Bij het hofdansen kan ik twee van mijn hobbies verenigen: dansen en zelf kleding maken!
Voor alle vragen m.b.t. de stichting, behalve over geldzaken (vraag Odilia) en hele moeilijke vragen over het maken van kostuums (vraag Hepziba),  kun je bij mij terecht via info@tourdemains.nl

 

Hepziba Gunneman 
Technisch Modedocent en vice-voorzitter

Dansen is voor mij een onderdeel van het leven. Sinds Mieke aan mij hofdansen openbaarde, heb ik er alles aan gedaan om haar te helpen om deze activiteit toegankelijk te maken voor de liefhebbers in Den Haag en omgeving. Daarom ben ik nu ook een trots lid van het bestuur van deze stichting. 

Daarnaast ben ik eigenaresse van maatkleding bedrijf Sewing History en met die kunde sta ik graag mensen bij in het maken en/of aanschaffen van (historische) kleding, ook namens de stichting. 

Je kunt me bereiken via vicevoorzitter@tourdemains.nl

IMG-20220501-WA0002.jpg
Machteld de Kok
Dansmeesteres
bottom of page