© 2014-2017 door Stichting Tour de Mains.

Mede mogelijk gemaakt door Wix.com

info@tourdemains.nl

KvK nummer: 60093684

Postadres: Beeldsnijdersgaarde 20,

2542 EM Den Haag

  • google-plus-square
  • facebook-square

Volg ons

Nieuwsbrief Augustus

August 17, 2014

 

Beste allemaal,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie (gehad). Ik heb inmiddels al weer een hele lijst met leuke evenementen doorgekregen die ik graag met jullie wilde delen. 

Hepziba werkt momenteel hard om onze vernieuwde website te maken en online te zetten, binnenkort te bewonderen op www.tourdemains.nl

 

Data hofdanslessen

Nog een paar weken en dan is het alweer September, tijd voor nieuwe hofdanslessen!

We willen de Mazurka del Gattopardo in zijn geheel aanleren en waarschijnlijk gaan we, in tegenstelling tot wat genoemd werd in de vorige nieuwsbrief, beginnen aan de Grande Polonaise.

 

De data zijn bekend:

zondag 14 September

zaterdag 27 September

zondag 5 Oktober (let op de volgorde wijzigt hier, deze les is 1 ipv 2 weken later!)

zaterdag 18 Oktober

zondag 2 November

zaterdag 15 November

Zoals gebruikelijk is onze danslocatie weer sporthal Hoge Veld, Panamaplein 30 in Den Haag, en zijn de lessen weer van 13.00-16.00 uur.

Uiteraard kun je weer alle zaterdag- of alle zondaglessen volgen, maar we hopen stiekem natuurlijk dat jullie beide komen volgen!

 

Ken je nog iemand die interesse zou kunnen hebben? Neem ze vooral een keer mee voor een proefles!

 

Vintage fietstocht en dansfeest Leiden

Onze martine organiseert op 14 september een vintage fietstocht en feest:

"Een vintage fietstocht!

In navolging van vintage fietstochten in Den Haag en Rotterdam, maar ook de zeer goedbezochte vintage fietstochten in Parijs en de Anjou (Anjou Vélo Vintage) houden we nu ook een vintage fietstocht in Leiden.

Deelnemers worden verzocht in vintage kostuum en vintage fiets (opoe-fiets is prima) deel te nemen.

Reis terug in de tijd naar de eerste decennia van de 20e eeuw, waarin hoedjes en snorren, jurkjes en bretels en natuurlijk fietsen het straatbeeld bepaalden. Kleed je ook in de elegante stijl van toen en breng je vintage-fiets mee voor deze tocht, die langs monumenten en mooie plekjes in Leiden en omgeving voert. Geniet onderweg van een hapje en een drankje en de gezellige sfeer van het verleden."

 

Vintage Feest:

’s Avonds wanen we ons in Parijse sferen van de années folles, de swing uit de jaren ’30 en de rock en roll uit de jaren ’50.

Kom gekleed in de stijl van de jaren ’20 t/m jaren ’50 voor een authentiek feest uit vroeger tijden."

 

Meer info bij Martine en op http://www.beleefhetverleden.nl/events/leiden-vintage-fietstocht-en-vintage-feest/

p.s. Er is een aardig grote kans dat je mijn burlesque groep (incl. mijzelf-Mieke) ziet optreden tijdens dit vintage feest!

 

Regency bal Haarlem

Martine en de dames van stichting Reverence organiseren samen op 8 November een diner en regency bal in het Hodshon house in Haarlem. Ga 200 jaar terug in de tijd met dit diner en bal!

Meer info: http://www.beleefhetverleden.nl/historische-feesten/#bal_hodshonhuis

Zie ook www.stichtingreverence.nl

 

Winterbal Hingene, Belgie

Deze week ontving ik bericht dat je je op kunt geven voor het winterbal op 29 November op kasteel d'Ursel in Hingene (nabij Antwerpen). Het begint inmiddels een aardige traditie te worden om elk jaar weer aanwezig te zijn in dit prachtige kasteel, met dansbegeleiding en slaapplek op het terrein van het kasteel. Het bal op 29 November zal in de Rococo stijl zijn.

Wil je meer info, dan kan ik je de mail met informatie doorsturen. Ik vind deze iets te lang om aan deze mail geheel toe te voegen. Uiteraard kun je ook direct informatie opvragen bij de kasteelheer Koen, of zelfs je meteen opgeven voor het bal via info@kasteeldursel.be. Je vindt dit evenement ook op Facebook.

Overigens organiseren ze op 6 December ook een winterbal in Regency stijl. Meer info hierover volgt nog (en houdt hun facebook pagina in de gaten).

 

A Fairytale event Gouda

We hebben een kleine primeur! We gaan meewerken aan het Fairytale event op 14 Februari 2015 in het stadhuis van Gouda. 

Deze avond begint met een rode loper parade waar pers en fotografen bij aanwezig zijn, en waarbij je in je mooiste historische of fantasy kostuum over de rode loper kunt. Drinken en warme hapjes zijn inbegrepen in de entreeprijs van 55 euro.

Er zullen meerdere zalen zijn met entertainment, een live DJ, vuurspuwers en

wij zullen een groot deel van onze tijd op de zolder te vinden zijn waar we hofdansen zullen begeleiden.... 

Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als jullie er ook bij zijn, dat vond de organisatie ook. We hebben ze gevraagd of ze onze dansers wellicht een korting kunnen geven. Hierover moet nog overlegd worden, maar we houden jullie op de hoogte! In ieder geval kun je, als je erheen gaat ook via ons korting krijgen op een overnachting in het Best Western hotel in Gouda.

Meer info op facebook http://nl-nl.facebook.com/pages/A-Fairytale-dance-event/225520107647288

en op: http://afairytaleevent.blogspot.nl/

 

Hopelijk tot in september!

Hoffelijke groet,

Mieke en Hepziba

Stichting Tour de Mains

 

Please reload

Featured Posts

Foto's Bal en diner kasteel Oud-wassenaar 2019

December 29, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload