top of page

Nieuwsbrief Januari 2015

Allereerst willen we jullie als stichting Tour de Mains het allerbeste voor 2015 wensen. Hopelijk wordt er weer veel gedanst in dit jaar!

Start Hofdanslessen, 1e reeks 2015 Aanstaande zondag starten de hofdanslessen weer!

We zullen deze reeks vooral gaan herhalen wat er in eerdere lessen is geleerd.

De lessen zijn zoals gebruikelijk in

sporthal hogeveld

panamaplein 30 te Den Haag

in de multifunctionele zaal (boven) van 13:00-16:00 zondag 18 Januari 2015 - Start eerste reeks zaterdag 31 januari zondag 15 februari zaterdag 28 februari zondag 15 maart zaterdag 28 maart

Sommigen hebben me al verteld wanneer ze van plan zijn te komen, geef je a.u.b zo snel mogelijk op via onze webshop!

De data voor de volgende reeks zijn ook al bekend zondag 12 april 2015 - Start tweede reeks zaterdag 25 april zondag 10 mei zaterdag 23 mei zondag 7 juni zaterdag 20 juni

Uitnodiging Lustrumgala Les Gais Galants te Assen op 21/22 Maart 2015

De hofdansvereniging waar Erwin en Mieke hebben leren hofdansen bestaat dit jaar 50 jaar!

De kosten zijn 45 euro, geef je op voor 1 Maart!

Betaal je ook voor 1 Maart dan zijn de kosten 40 euro. Lees de uitnodiging voor alle info en prijzen.

De uitnodiging vind je op asci.nl/LGG2015/uitnodiging1.pdf

Inschrijven kan via asci.nl/LGG2015 of via het email/postadres vermeld in de uitnodiging.

Workshops en dansvakanties in 2015

Een hele lijst met mogelijke workshops en dansvakanties dit jaar.

Twee berichten van Dorothee Wortelboer (dorothee@tele2.nl):

* Workshops Barokdans

Beste danslustigen,

In de eerste plaats wens ik jullie allemaal een heel goed en gelukkig nieuw jaar!

Omdat de dansstudio aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam vanaf 1 januari niet meer verhuurd wordt – dat was dus een kort genoegen – moest ik wederom op zoek naar een nieuwe locatie voor mijn workshops. In Amsterdam doet zich momenteel geen studio voor die zowel betaalbaar is als redelijk dichtbij het Centraal Station gelegen, ik heb echter in Utrecht een goede nieuwe ruimte gevonden.

Rekening houdend met suggesties die door de deelnemers van de laatste drie workshops zijn gedaan, wil ik jullie nu de volgende mogelijkheden aanbieden:

- Korte cursus Barokdans op de woensdagavonden 25 februari en 4 maart. Deze twee workshops komen tegemoet aan de wens van velen om enige verdieping aan te brengen. Bij voorkeur kom je dan ook naar beide avonden, eventueel is het mogelijk om alleen de eerste avond mee te doen, maar van deze beide avonden niet uitsluitend de tweede.

- Workshop Contredances op woensdagavond 1 april. Tijdens deze avond komt een aantal gezelschapsdansen uit de 18e eeuw aan bod. Techniek is hier van ondergeschikt belang, het gaat in de eerste plaats om het ondervinden van het plezier bij deze leuke en vaak verrassende dansen for as many as will. Deze workshop staat los van de andere twee en kan dus of in combinatie daarmee, of als losse workshop gevolgd worden.

De workshops vinden alle plaats op woensdagavond van 19.00-21.50 uur, in de dansstudio van Chalans aan het Smaragdplein in Utrecht. Vanaf Utrecht CS is het Smaragdplein gemakkelijk te voet te bereiken (15 à 20 minuten gaans) en er is een goede, snelle busverbinding.

De kosten per avond bedragen 35,00 euro, je kunt je inschrijven voor één, twee of alle drie de avonden. Het betreffende bedrag zie ik graag tegemoet op IBAN NL85ASNB 0707186862 ten name van Dorothée Wortelboer, Bedum.

Nadere informatie volgt nadat je je hebt aangemeld, je aanmelding is definitief zodra je het cursusgeld hebt voldaan. Uiteraard kun je mij mailen of bellen als je vragen van inhoudelijke of praktische aard hebt.

Evenals voorheen heb ik een dringend verzoek: stuur deze aankondiging alsjeblieft door naar ieder in je omgeving die geïnteresseerd zou kunnen zijn, of maak iemand enthousiast en neem haar/hem mee naar de workshop(s)!

Ik hoop jullie in Utrecht te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groeten,

Dorothée Wortelboer

* zomercursus Florentijnse Intermedii

Beste dansers,

ik stuur jullie met veel genoegen de aankondiging van de zomercursus van La Pellegrina, die van 23 juli tot 2 augustus zal plaatsvinden in Tsjechië, in het Zuidboheemse stadje Bechyne.

Onderwerp van deze cursus zullen de zogenaamde Florentijnse Intermedii (1581) zijn, prachtige instrumentale, vocale en gedanste intermezzi bij het toneelstuk 'La Pellegrina', dat meer dan 25 jaar geleden zijn naam aan de organisatie heeft gegeven.

De cursus beslaat negen dagen, waarin door zangers, dansers en instrumentalisten toegewerkt wordt naar twee openbare einduitvoeringen in de prachtige 16e-eeuwse grote zaal van het kasteel in Bechyne.Gedurende de cursus werken de dansers in eerste instantie als aparte groep aan de door mij gemaakte choreografieën voor de Intermedii, in de loop van de cursusperiode worden ook repetities met het instrumentale ensemble en tutti sessies samen met alle instrumentalisten en zangers gehouden.

De cursus staat open voor dansers met redelijke ervaring in laat 16e-eeuwse renaissancedans en/of andere dansstijlen, zoals barokdans, klassiek ballet, folkloredans.

Deze zomercursus is een uniek gebeuren in het totaalaanbod van vergelijkbare projecten, omdat ze de deelnemers de kans biedt zowel hard te werken aan muziek en dans uit de 2e helft van de 16e eeuw, als ook de integratie van alle disciplines die een stuk tot een theatraal geheel maken, aan den lijve te ondervinden. De cursus staat onder leiding van een bevlogen en ervaren docententeam, allen mensen voor wie muziek en dans uit renaissance en barok tot hun specialisatie behoren.

Voor nadere informatie zie www.pellegrina.nl, of stuur een mailtje of bel!

Ik hoop een aantal van jullie komende zomer in Bechyne te zien!

Met vriendelijke groeten,

Dorothee

* Grand Waterloo Ball, Londen, 20 Juni 2015

Via Maria Pau gekregen, Diana Campbell, bekend van Stichting reverence's Regency bals, organiseert een bal.

Wil je de flyer ontvangen? mail Maria of ons.

* Vintage dance week te Praag en Pilsen, Tsjechie 11-19 Juli 2015

Met o.a. Richard Powers, die we kennen van de 'Grande Polonaise'

* 6th International Ball dance week te Snoghoj, Denemarken 2-8 Augustus 2015

Vraag Mieke en Erwin om meer info of mail Per op piaper@stofanet.dk

Tot snel op een dansles of andere activiteit!

Mieke

Secretaris stichting Tour de Mains


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page