top of page

Nieuwsbrief Oktober 2014


Hofdanslessen in 2015 De nieuwe data zijn bekend! De lessen zijn zoals gebruikelijk in sporthal hogeveld (panamaplein 30 Den Haag), in de multifunctionele zaal (boven) van 13:00-16:00 zondag 18 Januari 2015 - Start eerste reeks zaterdag 31 januari zondag 15 februari zaterdag 28 februari zondag 15 maart zaterdag 28 maart zondag 12 april 2015 - Start tweede reeks zaterdag 25 april zondag 10 mei zaterdag 23 mei zondag 7 juni zaterdag 20 juni

En houd 10 Januari 2015 vrij, we hopen dan ons jaarlijkse hofdansbal te organiseren...

Bezoek Gemeentemuseum 'Romantische mode' Maria tipte ons dat het gemeentemuseum vanaf nu t/m 22 maart 2015 de tentoonstelling 'Romantische mode' heeft.

Van hun website: "MR DARCY MEETS ELINE VERE

NU T/M 22-03-2015

Ruisende zijde, adembenemende borduursels, ruches en grote crinolines. Wollen maatkleding voor dandy’s en chique baljurken voor ladies. Dit najaar sprankelen de kostuums uit de tijd van Jane Eyre, Eline Vere, Jane Austen’s Pride and Prejudice enDownton Abbey in volle glorie in een grote tentoonstelling over mode in de 19de eeuw. Naast complete kostuums is er aandacht voor schitterende accessoires, strakke korsetten en originele modeprenten en foto’s. Veel stukken zijn speciaal voor deze tentoonstelling gerestaureerd en worden voor het eerst aan het publiek getoond. Hoe actueel de 19de eeuw nog steeds is, blijkt uit hedendaagse creaties die in de tentoonstelling zijn opgenomen. Modeontwerpers laten zich vandaag de dag inspireren door 19de-eeuwse vormen, silhouetten of technieken uit de 19de eeuw: het schitterende borduurwerk van Jan Taminiau, het dandyisme van Vivienne Westwood en de (donkere) romantiek van Jean Paul Gaultier en Edwin Oudshoorn."

Lijkt het jullie wat om hier samen heen te gaan? Wellicht kunnen we een lezing voor ons regelen, of een van de al vaststaande lezingen samen bezoeken? Of misschien proberen of we de kostuums van dichtbij mogen besnuffelen?

Heb je interesse, laat het me dan even weten!

Activiteiten stichting We zijn gevraagd om mee te werken aan de museumnacht in A'dam op 1 november. Dit leek ons leuk (en goede promotie), dus zullen we op 1 November bij de Hortus tussen 19 en 24 uur regelmatig te zien zijn in Rococo kostuum en zal Erwin korte workshops geven. Scroll naar beneden in het programma van de hortus voor een korte omschrijving.

Daarnaast zijn we op 14 februari 2015 aanwezig op t Fairy tale event in het stadhuis van Gouda. We zullen daar op de zolder de hofdansen tot leven brengen in romantische sfeer... A.s. zaterdag zullen we voor de hofdansles even kennis maken met de organisatie en de locatie gaan bekijken. Zie de website en facebook voor meer informatie over het event.

Tot snel op een dansles of andere activiteit!

Mieke

Secretaris stichting Tour de Mains


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page