top of page

Nieuwsbrief Tour de Mains, Mei 2015


De maand Mei zit er alweer bijna op. Ik heb deze maand veel leuke activiteiten doorgekregen, dus die wil ik jullie niet onthouden.

Naaidagje afgelopen maandag

Afgelopen maandag was er eindelijk weer eens een naaidagje, de opkomst was hoog en het was gezellig er waren wat smakelijke hapjes, en Iris d'r vader heeft voor degenen die bleven heerlijke paprikasoep bereid. Laten we snel weer een datum prikken, opties waarop er meerdere mensen kunnen zijn 6 Juni (maar dat is wel snel na ons vorige naaidagje), 20 Juni na onze laatste hofdansles, het zou dan bijv. bij mij kunnen in Den Haag, vlak bij onze oefenlocatie, en 4 Juli lijkt ook een goede kandidaat. Heb je voorkeuren laat je horen op onze naaidagjesafspreken.nl...

Wil je ook op de lijst (we prikken een datum via afspreken.nl), laat het me dan even weten via info@tourdemains.nl

Historische dansvoorstelling Plaisir Courtois, Groningen: 27 Juni

Van onze zustervereniging Plaisir Courtois

" Zoals elk jaar is er eind juni weer een historische dansvoorstelling door Hofdansvereniging Plaisir Courtois, waarin we graag aan een breed publiek laten zien welke dansen we het afgelopen seizoen hebben aangeleerd. Uiteraard putten we ook uit ons algemene repertoire. Dit jaar zullen er als specialiteit enkele dansen uit de middeleeuwen worden uitgevoerd. Jullie zijn uiteraard van harte welkom.

Hierbij vast de gegevens:

Datum: 27 juni 2015

Plaats: Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen

Tijd: de zaal gaat open om 14.00 uur, de voorstelling begint om 14.30."

Historisch festival Scheveningen zoekt figuranten 18e eeuw: 22 Augustus

Dit jaar wordt voor het tweede maal het historisch festival in scheveningen georganiseerd. De organisatie kan nog hulp gebruiken, bijvoorbeeld om te figureren in een tableau vivant in je eigen 18e eeuwse Rococo outfit. Daarnaast zoeken ze ook mensen die handig zijn met een naaimachine om kostuums te ontwerpen en in elkaar te zetten.

Workshop en Bal, 24-26 September, I Danzatori Palatini, Mannheim, Duitsland

Op idanzatoripalatini.de onder 'aktuelles' vind je de flyer en het inschrijfformulier voor de workshop en het bal dat ze organiseren in een Barokslot bij Mannheim.

Bekijk de flyer voor het bal (in het duits) hier: idanzatoripalatini.de/flyer_2015_Ball.pdf

Wil je meer info, laat het me even weten dan stuur ik je de PDF met informatie door of mail naar het email adres op de site.

Weekendcursus Barokdans voor beginners met Lieven Baert, 17 en 18 Oktober, Oberwesel, Duitsland

Ben je geinteresseerd in deze cursus, kosten ongeveer 75 euro, laat het me even weten dan stuur ik je de informatie (in het duits) door.

Winterbal op kasteel d'Ursel in Hingene, Belgie 28 November

"Het Winterbal in het kasteel d’Ursel in Hingene is een mooie traditie. Op zaterdag 28 november ontvangen we je met flakkerende kaarsen op de oprijlaan, drank en versnaperingen in de spiegelzaal en natuurlijk een uitgebreid dansprogramma in de vestibule.

In het kader van de 200ste herdenking van de Slag bij Waterloo keren we terug naar het begin van de 19de eeuw (regency / empire, 1800-1815). Vijf muzikanten spelen ten dans en drie dansmeesters van Stichting Klassieke Dans staan paraat om je in te wijden in de passen en figuren.

Tussendoor kan je de bovenverdiepingen van het kasteel verkennen en met je favoriete gezelschap poseren voor onze huisfotograaf. Zoals gewoonlijk voorzien we nog enkele mooie randactiviteiten in de aangrenzende salons.

Wie dat wil, kan op zaterdagnamiddag deelnemen aan een gratis dansinitiatie in Het Laathof, het centrum voor jeugdtoerisme op kasteeldomein. Op vrijdagavond 27 november en na het bal kan je er ook overnachten.

Wil je ook komen meedansen op het Winterbal? Wees er dan snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Praktische informatie Winterbal

  • Zaterdag 28 november 2015 (deuren om 19u30, opening van het bal om 20 uur en laatste dans na middernacht)

  • Toegang: 65 euro (inclusief dansinitiatie van 14 tot 17 uur, drank en versnaperingen tijdens het bal)

  • Overnachting met ontbijt in Het Laathof: 36,5 euro per persoon per nacht (basisaccommodatie, mogelijk met gedeeld sanitair).

  • Reservatie: info@kasteeldursel.be of 03 820 60 11. Je reservatie is pas definitief na overschrijving van het totale bedrag op onze rekening BE54 0910 1850 4797 (BIC: GKCCBEBB) met mededeling “Winterbal”.

Bal de Triomphe op kasteel Wijenburg te Echteld, 20 Februari 2016

"Triomphe et Enchantement is een historisch dansensemble gevestigd in Nijmegen dat zich onder artistieke leiding van Frank Perenboom richt op historische dansen van de 15e tot begin 20e eeuw.

Op 5 december 2015 bestaan we 25 jaar.

Dat vieren we met een bal!

Dit bal vindt plaats op het prachtige kasteel Wijenburg. Op deze avond worden dansen gedaan van de 15e tot en met de 19e eeuw. Dus voor ieder wat wils!

Voor geïnteresseerden is er s'middags een danscursus te volgen. Tijdens het bal wordt er een 'walking diner' aangeboden worden, geheel passend bij het thema.

Locatie: Kasteel Wijenburg te Echteld Voorstraat 2, 4054 MX Echteld

Kosten: € 60,- , incl. Diner. Danscursus van 14:00 - 16:00 uur: € 5,-

Vanaf 16:00 uur is het kasteel open voor de balgasten.

Om 18:00 uur officiële opening.

Dress-code: gepaste kleding is zeer gewenst: 15e t/m 19e eeuw. Mogelijkheid tot omkleden is aanwezig.

Geinteresseerd ? opgeven kan via Email: stoud@earlydance.com, tevens het email adres voor vragen. Bevestiging op volgorde van binnenkomst.

kijk ook op de site: earlydance.com"

Vind het bal op facebook (met dank aan Marleen voor het me hierop wijzen)

Tot snel op een dansles of andere activiteit!

Mieke

Secretaris stichting Tour de Mains


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page