top of page

Nieuwsbrief Tour de Mains, Februari 2016


Alweer 2 lessen van de eerste reeks van dit jaar zijn geweest. We herhalen momenteel (figuur 5) van de Princess Alice Waltz quadrille, deze had aan t eind van vorige reeks iets te weinig aandacht gekregen. Daarnaast zijn we bezig om de New Caledonian weer eens op te frissen! In deze nieuwsbrief wat over (aanstaande) kostuumtentoonstellingen in Gent en Amsterdam. Daarnaast een voorstel voor zondagen in de 2e reeks van dit jaar. Op dit moment kan een van de zondagen zeker niet doorgaan omdat deze samen valt met Pinksteren. Op de andere 2 zondagen zijn er dingen te doen waar Erwin en/of ik graag heen zouden willen... Dus ben je plan ook volgende reeks weer mee te doen (Ja toch?), laat dan even weten of dit voorstel oke is.

Mode/ Kostuumtentoonstellingen in Gent en Amsterdam History @ the movies, stadsabdij Gent https://sintpietersabdij.stad.gent/nl/content/history-themovies t/m 10 april Mijn voorstel is een bezoek op 19 maart (of 9 / 10 April, maar laatste weekend!) reistijd 2 uur met auto vanaf den haag, 2,5 uur met trein. Entree 8 euro, open 10-18uur. Daarnaast kun je vanaf 20 Februari mode in Nederland bewonderen vanaf 1625 tot 1960 in het rijksmuseum Catwalk, Rijksmuseum, Amsterdam https://www.rijksmuseum.nl/nl/catwalk Tentoonstelling loopt t/m 15 Mei: Mijn voorstel is om op 24 April naar de lezing van 14 tot 15.30 uur te gaan: Getiteld 'De garderobe van vroeger en shoppen in de Gouden Eeuw' en daarnaast natuurlijk een bezoek brengen aan de tentoonstelling. Lees hier meer over de lezing. https://www.rijksmuseum.nl/nl/nu-in-het-museum/colleges-en-lezingen/rijkslezing-catwalk Kosten lezing 15 euro (excl museum ticket)

Voorstel zondagen 2e reeks Momenteel staan de zondagen voor de 2e reeks gepland op: 17 April, 15 Mei (maar dit is pinksteren, dus kan sowieso niet doorgaan op die datum aangezien de sporthal dan gesloten is) en 12 Juni. Mijn voorstel is om de zondagen te verplaatsen naar: 10 April, 8 Mei en 5 Juni. Dit houdt dus ook in dat we niet om de 2 weken een zaterdag of een zondagles hebben, maar twee weekenden achter elkaar een zaterdag en (het weekend erna) een zondagles hebben, daarna 2 weekenden geen les. Dit heeft mijn voorkeur (als de zaal uiteraard ook beschikbaar is) omdat het dat wel een duidelijk ritme heeft.

Tot snel op een hofdansles, bij het Bal de triomphe of bij een van onze andere activiteiten! Mieke, Secretaris stichting Tour de Mains

P.s Je kan je nog steeds opgeven voor het bal van Les Gais Galants.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page