© 2014-2017 door Stichting Tour de Mains.

Mede mogelijk gemaakt door Wix.com

info@tourdemains.nl

KvK nummer: 60093684

Postadres: Beeldsnijdersgaarde 20,

2542 EM Den Haag

  • google-plus-square
  • facebook-square

Volg ons

Nieuwsbrief Tour de Mains, November 2018

November 12, 2018

 

Even een korte nieuwsbrief met 2 dans(mid)dagen die binnenkort plaatsvinden van onze zusterverenigingen in Groningen. Daarnaast zullen we komend jaar alweer 5 jaar bestaan als stichting Tour de Mains.

 

Dansmiddag Plaisir Courtois, 24 November te Groningen

DE TIJD VLIEGT!

Al dansend vliegen we nog een keer door de tijd! Alle tijdsperioden van het Festival des Danses komen voorbij in 6 korte workshops met van elke stijl een leuke meedans-dans!

Wanneer: Zaterdag 24 november vanaf 12:30
 De workshops zijn van 13:00-16:00 met af en toe een pauze. Van 16:00-17:00 dansen we alle geleerde dansen nog een keer en als er tijd en energie over is dansen we ook nog even gezellig door!
Je hoeft niet aan alle workshops mee te doen, eentje overslaan voor een rust- of kletsmomentje is helemaal prima!

 Locatie: BSV Selwerd
Elzenlaan 72, 9741 NG Groningen
 
 Dresscode: comfortabele kleding en dansschoenen met een historische toevoeging
 Draag één kledingstuk dat verwijst naar de mode van de 15e tot en met de 20e eeuw. Denk bijvoorbeeld aan een cravat, vlinderstrik, onderrok, hoepel, paniers, tulband, handschoenen, vest, parelketting, boa, etc.
 Let op…dit kledingstuk moet extra zijn, want het zou maar zo kunnen dat iemand anders het tijdelijk van je gaat lenen :)
 
 Wij zorgen voor de zoete en hartige versnaperingen en 2 consumpties zijn ‘on the house’. Mocht je met al het dansen behoefte hebben aan extra drankjes dan zijn deze voor een zeer schappelijke prijsje bij de bar te krijgen. Je kunt alleen cash betalen.

 Graag aanmelden voor 20 november bij info@plaisircourtois.nl<mailto:info@plaisircourtois.nl>, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. Heb je je niet opgegeven en wil je alsnog komen, kom dan vooral wel!
 
Hopelijk tot dan!
 

Met hartelijke groet,
Plaisir Courtois

 

Dansdag Les Gais Galants, 25 November te Assen

Beste leden, oud-leden en andere geïnteresseerden,

Op zondag 25 november organiseert Les Gais Galants een dansdag. Tijden deze dag zullen wij de uitdagende Polonaise aanleren, geschreven door Gretel van Bruggen op muziek van Tsjaikovski. Deze gevarieerde dans staat garant voor veel spektakel. Tijdens de verschillende figuren klakken de heren met hun hakken, terwijl de dames sierlijk in het rond trippelen. Op deze dag dansen we 5 uur en is 1 uur gereserveerd voor pauzes. Lunch wordt door ons verzorgd (bij de prijs inbegrepen).

Praktische informatie:
Datum: zondag 25 november
Tijd: 10.00-16.00
Locatie: Anemoonstraat 197, Assen (5 minuten lopen vanaf het station)
Prijs: €15,- (gratis voor leden)

Op zaterdag 24 november organiseert Plaisir Courtois een workshopdag in Groningen. Mensen die van ver komen en graag beide dagen willen dansen, kunnen logeren op onze dansdaglocatie (bij Odilia en Hendrik-Jan).

Wil je mee komen dansen? Geef je dan uiterlijk 15 november op via info@lesgaisgalants.nl. Als je dieetwensen hebt (voor de lunch) of een logeerplek nodig hebt, wil je dat dan bij je opgave doorgeven? Als je nog vragen over de dansdag hebt, kun je ons via hetzelfde e-mailadres bereiken.

De dansdag kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Na 15 november ontvang je van ons een mail waarin staat of er voldoende aanmeldingen zijn. Als dat het geval is, vind je daar ook een overzicht van alle praktische informatie en informatie over de betaling.

Met galante groet,

Romée van Mal
Voorzitter Les Gais Galants

------------------------------------------------------------
Let op: in tegenstelling tot mondelinge informatie is deze dansdag níet op 24 november maar op 25 november.

(kijk voor de actuele agenda van LGG op http://studentenhofdans.nl/agenda/)

 

Komend jaar lustrum! Stichting Tour de Mains bestaat bijna 5 jaar!

Ik zou het leuk vinden om wat extra / andere activiteiten te organiseren, wil je mee denken en organiseren? Geef het dan door aan me! (Mail naar secretaris@tourdemains.nl)
Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om net als de dansdagen hierboven, een dansweekend te houden waarin we een langere en wellicht wat ingewikkeldere dans leren.

 

Hoffelijke Haagse groet!

Mieke

Secretaris stichting Tour de Mains

 

 

Please reload

Featured Posts

Foto's Bal en diner kasteel Oud-wassenaar 2019

December 29, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload